Přemýšleli jste jak ušetřit při nakupování?

Jak nakupujete? Nakupujete v poklusu, protože už myslíte na 100 dalších věcí, které se vám honí v hlavě? Nebo jste neměli čas zhltnout oběd a celí hladoví vběhnete do obchodu?
holka a procenta
Ani jedno není to pravé ořechové.
Je dobré si udělat doma čas a v klidu promyslet, jaké zásoby vám docházejí, co je nutno dokoupit. Prohlédněte alespoň zběžně lednici a to proto, že člověk, bohužel, zapomíná. A pak nakupujeme bez rozmyslu, někdy i pro to, že jsou potraviny v akci nebo je právě teď na dva dny zlevnili. Jenže pak se vám doma může sejít armáda jogurtů, které stejně nestihnete spořádat. Anebo vás může přepadnout nemilá chřipka a to na jogurt fakt nebudete mít chuť. A i když byly levné, poputují s prošlou lhůtou do odpadkového koše.
Načež si s trochou nadsázky poté můžeme posmutněle říci, že nejsme tak bohatí, abychom si kupovali levné věci …
košík a účtenky
Pokud nakupujete hladoví, je statisticky prokázáno, že utratíme víc peněz, než je třeba a než jsme dokonce zamýšleli. Proto, nechoďte na nákupy s prázdným žaludkem. To se pak člověku zachce věcí, které by sytý určitě nekoupil. I tím, že se najíte, šetříte J Tedy – při nákupech!
Mějte přehled, co máte ve spíži a co ukládáte do lednice. Občas ledničku přerovnejte a nejspíše objevíte to, na co jste už dávno zapomněli. V lepším případě stále v době záruky.
Dnes máte více možností jak si vybrat potraviny. Ti zapřísáhlí vytrvale listují akčními „papírovými“ letáky a nenechají si je vzít. Nenechte se nachytat, občas obrázky, hlavně u oblečení, můžou klamat. Je proto lepší si zboží v obchodě ohmatat, nebojte se ho i vyndat z obalu. Fotka někdy vypadá lépe, než ve skutečnosti.  
rajčata v prodejně
Pokud jste pečlivky, nestyďte si nákup předem připravit a sepsat. Jen si všimněte, kolik lidí už běhá po obchodech s nákupními seznamy.
A pokud jste tak úžasní, že nakoupíte jen to, co máte na seznamu, gratuluji!
Kdo je přítelem internetu, může si nechat na svůj email zasílat nabídky letáků různých obchodů, co se týká potravin, oblékání, obuvi, atd. Využijte i srovnávače cen, velmi využívaným je portál Heureka – nakupujete s přehledem.