Zatočte se svými faldy

Kdo chce zhubnout, musí bezpodmínečně změnit svůj životní styl, jinak nemá šanci. Často je nezbytná hlavně změna jídelníčku, a to mnohdy radikální.

Zatočte se svými faldy

Mít pár kilo nadváhu není zase taková tragédie, jak se říká. Nic se vám nestane, když budete vážit o pět šest kilogramů více, než byste správně měli. V případě, že vážíte ale více než patnáct kilo, je potřeba se zamyslet. Toto už totiž hraničí s obezitou a té je dobré se zdaleka vyhnout. Obezita totiž neznamená jen kulatější postavu, ale zároveň i potenciální trápení s mnoha nemocemi, hlavně civilizačního charakteru. Chcete-li se těmto potížím vyhnout, dělejte vše tak, abyste na váze příliš nenabrali. Pokud se to ale již stane, nemusíte ihned věšet hlavu. I velkou nadváhu můžete zhubnout, jen to chce vědět jak na to.

Deníček s metrem

Samozřejmě, že nejdříve je dobré vědět, kolik máte přesně vážit, než začnete panikařit. K tomu vám poslouží znát jak samotnou hmotnost těla, tak i vaši výšku a samozřejmě i věk. Podle těchto údajů si již můžete provést výpočet bmi. Ne, nemusíte přemýšlet nad loty školou povinnými a připomínat si trojčlenku. Existuje celá řada serverů, kde je možné si bmi index spočítat vyplněním patřičných kolonek a stisknutím jediného tlačítka. Z výsledku se pak snadno dozvíte, jak dál postupovat. V případě obezity je dobré postupovat co nejradiálněji.

Jídelníček pro hubnutí

Je jasné, že bez správného jídelníčku nikdy neuberete ani gram. Můžete neustále běhat okolo domu, ale jakmile si doma dopřejte vepřovou se šesti, vyběhané kalorie budou rázem zpátky. Většinou naštěstí není potřeba přemýšlet nad kdovíjak složitými dietami, které stejně takřka nikdy nefungují. Stačí být jen racionální a zjistit si kalorie u jednotlivých potravin a podle toho si vytvořit vlastní jídelníček. Samozřejmě, že byste měli primárně preferovat hlavně zeleninu, která má jednak moře vitamínů, ale také je chutná a netloustne se po ní.

Dvojice činek

Luštěniny a maso

Luštěniny typu čočka nebo fazole jsou rovněž velice zdravé a chybu neuděláte ani s občasnou konzumací ovoce všeho druhu. I maso je možné na jídelníček zařadit, ovšem nikoliv vepřové, ale hlavně ryby, případně lehké kuřecí.