Když schody představují problém

Patříte i vy mezi vozíčkáře, případně tvoříte jeho doprovod? Pak dozajista víte, jak namáhavý a složitý může být pohyb po městě, kdy je zapotřebí překonávat řadu úskalí, nejčastěji tedy v podobě absencí ramp, nefunkčních výtahů v budovách, zvýšených obrubníků chodníků a podobně. Obtíže na vás přitom mohou čekat i ve vlastním domě, kdy se schody zkrátka zdají být nepřekonatelnou překážkou.

 moderní schodiště.jpg

Přístup z venkovních prostor se dá efektivně vyřešit rampami či plošinami, uvažovali jste však někdy o zpřístupnění vnitřních schodišť, což by pro vás znamenalo využití patra? Řešení vašeho problému je nadosah, k dispozici jsou takzvané schodolezy, díky nimž schody přestanou být vašim úhlavním nepřítelem.

 

Instalace tohoto praktického technického zařízení není vůbec obtížná, většinou se jedná o záležitost trvající několik hodin, znovunabytí samostatnosti a nezávislosti na pomoci okolí je tak blíž, než by se mohlo zdát. Kvalitní zpracování a odolné materiály zajistí vaši spokojenost, stejně jako vyžadování minimální údržby.

 

K dispozici jsou přitom hned 2 varianty schodolezů, můžete tak vybírat přesně dle vašich osobních požadavků a preferencí.

 
 Rozlišujeme modely:

 

·         PÁSOVÉ

·         KOLEČKOVÉ

 

Pásové modely jsou primárně určené pro rovná schodiště, kde pracují nejefektivněji. Oproti tomu kolečkové prototypy fungují pro veškeré typy schodišť, tedy jak rovných, tak točitých, přitom si dokáží poradit i s příkrými schody.

 
Schodolezy nabízí také celou řadu benefitů, které vy či váš doprovod dozajista oceníte:

 

·         jsou skladné a dají se rozložit na jednotlivé díly, jejich přenášení a úschova tedy nepředstavuje problém

·         držadla schodolezů jsou vybavena protiskluzovým povrchem, manipulaci s nimi tak budete mít vždy pod kontrolou

·         samozřejmostí je možnost ovládání rychlosti

·         k dispozici je hned několik režimů, například plynulý provoz či překonání jednotlivého schodu

·         celé technické zařízení funguje na principu znovudobíjitelné baterie
pečovatelka o invalidu.jpg 

Netřeba zmiňovat dostatečný komfort, který se vozíčkáři dostane. Ať už v podobě opěrky hlavy a rukou či podnožky a bezpečnostního pásu. Zvažte i vy toto účinné řešení!