Na japonském internetu frčí velmi netypické bingo

Jedná velice typickou zábavu ze všech narozeninových oslav z dětství, jazykových kurzů, když se učíme číslovky a seznamovacích neboli integračních sezeních, kterých cílem je sdružit všechny lidi kolem. Ať jste se s touto hrou seznámili kdekoli, tak rozhodně ji všichni znáte. Japonsko samozřejmě není výjimkou, ale opět se rozhodlo na to jít trochu jinak, než je zvykem.Japonský vlak
 
Záhadný vývojář, který si říká Yumiya, vytvořil bingo skládající se z názvů železničních úseků patřících 25 nejdůležitějším soukromým vlakovým firmám. V Japonsku totiž již nenaleznete státní koleje, protože ty existovaly od roku 1949 do roku 1987, a teď všechno patří různým velkým korporacím. To znamená, že pokud chcete na ostrovech cestovat vlakem, tak musíte vybrat mezi různými japonskými variacemi RegioJetu. 
 
Cílem této hry je vybrat cestu, na které jste byli – ve smyslu projížděli. Když zahájíte hru, tak vám naskočí náhodně vygenerován hrací plán v podobě mřížky a v jednotlivých políčkách máte názvy konkrétních úseků např. JR Kjúšú, Tokio Metro a Elektrická železnice Odakjú. A teď stejně jako v případě klasického binga, pokud se vám podaří získat svislou nebo vodorovnou čáru, tak vyhráváte. Rozdíl je ale v tom, že tady s nikým nesoutěžíte. Asi jedině s vlastní pamětí, jestli si správně a přesně dokážete zapamatovat názvy všech železničních úseků.
 
Všude na japonském internetu se to stalo velmi populární a lidé mezi sebou sdílí výsledky a stránku samotnou, aby i jejich známí si mohli vyzkoušet, jacípak jsou z nich cestovatelé. Někteří jsou i překvapení, že se jim podařilo dostat až na tolik různých úseků japonských železnic. Našli se samozřejmě i takoví, kteří si stěžují, že jim nejde moc přečíst znaky, protože to není moc vidět.Klasické bingo
 
Ať byly úmysly vývojáře jakékoliv, tak rozhodně pobavil obrovské množství lidí, když se třeba zrovna vraceli z práce, nebo ze školy metrem, či vlakem domů, co je asi ze všeho nejdůležitější.